Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, dün Uşak Belediyesi sosyal medya sayfasında yayınladığı yaklaşık 2 dakikalık videoda hayalindeki projeleri hayata geçirmek için bir adım attığını kanıtlamış.

Sayın Yalım, videoda, Uşak Ulu Cami’den Uşaklıların “Gazhane” tabir ettiği bölgeye kadar bir hafif raylı sistemi ve Uşak Eğitim ve Araştırma hastanesi arasında kurmak istediği hafif raylı sistem ya da troleybüs tarzı toplu taşıma sistemi kuran bir şirketin elamanlarına bu sistemleri kuracağı caddeleri gezdiriyor.

“Yaparsa Yalım yapar” ama Gaza gelip bu projeleri yapmasın. Neden yapmasın? Arz edeyim Efendim.

Dilerseniz, önce Ulu Camiden başlayıp İsmetpaşa Caddesi, Orhan Dengiz Bulvarı (Ulubey Yolu) üzerinden devam edecek ve Uşaklının “Gazhane” tabir ettiği kavşaktan geri dönecek olan raylı topu taşıma sisteminden başlayalım.

Allah aşkına, siz İsmetpaşa Caddesinden sonra Ulubey yolunda kaç kişinin yürüdüğünü gördünüz? En kalabalık zamanında 50-60 kişi bu kısımda ya yürür ya yürümez.

Diyelim ki bu hafif raylı sistemi gazhaneye kadar döşediniz.  Hafif raylı sistem aracımız ilk durak Ulu Camiden hareket etti. Nereye geldi? ‘Kütt’ diye İsmetpaşa Caddesi, Enstitü Sokak (Öğretmenevi önünden inen sokak))ve Fatih Caddesi’nin kesiştiği valilik kavşağına geldi.

Ne oldu? Burada araç trafiği kesildi. Toplu taşım aracımız geçti. En az 50 ya da 60 araç içlerinde bulunan yüzlerce kişiyle en az 30 saniye bekledi. (Dönüşte de aynı şekilde beklemek zorunda)

Sonra nereye geldik?

Aaaa.. üzerinden günlük yaklaşık 80 bin aracın geçtiği Dörtyol, yani Ankara-İzmir

Karayolu (D-300)’ na gelmişiz. Burada da araçlar beklesin biraz. Bizim aracımız geçecek. Biz onları bekleyecek halimiz yok.

Şimdi hangi kavşağa geldik?

Eski SSK Hastanesine çıkan yokuşun kavşağına gelmişiz. Biraz ileride Mehmet Topaç Caddesine çıkan kavşak var. (Ara sokakları hiç saymıyorum bile.)

Bu hatta taşınan insan sayısı günlük 3-5 bin kişiyi geçmeyecektir. A benim güzel Başkanım.  Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değdi mi?

Ulu Camiden başlayıp gazhaneye kadar olan bölgede trafik zaten Arap saçı. Birde bu raylı sistem temelli ortalığı karıştırmayacak mı?

Valla ben öyle olacağını tahmin ediyorum. İnşallah yanılırım da belediyemizin, daha doğrusu bizim paralar ziyan olup gitmez. O parayla İsmetpaşa caddesinin üstü değil da altını elden geçirip her yağmurda o esnafın zarar görmesini engelleneceğini ve Uşak’ın kronikleşmiş bir sorununu çözüme kavuşacağını düşünüyorum.

DAKİKA: 1 GOL: 1

Gelelim, yaklaşık 13 kilometrelik bir uzunlukta Ankara-İzmir Karayolu üzerinde kurulacak olan hafif raylı ya da troleybüs, metrobüs adına ne derseniz…

Bu konuda sıfır bir ön çalışma yapıldığı Sayın Yalım’ın videoda “Raylı da olur, tekerlekli de olur” deyişinden anlaşılıyor.

Al işte dakika 1; Gol: 1. Yol Karayolları Genel Müdürlüğüne ait. Oradan izin alacaksın da, ikna edeceksin de ölme eşeğim ölme.

Hadi izin aldın. Orası adı üzerinde Ankara-İzmir Karayolu, her gün 70-80 bin aracın transit geçtiği bir yol. Yolu daraltacaksın. Ortadan tellerle kapatıp öyle gidecekmiş bu meret. Duraklar neresi olacak? Durakta indiğimizde tünelden mi geçeceğiz? Alt geçitten mi? Üst geçitten mi?

Uşak Tekstil OSB’ye günde 3 posta toplamda yaklaşık 20 bin işçi taşıyan servis araçlarının durumu ne olacak?

Bugün bile bu servis araçları o yolu karman çorman ediyor. Yıllardır servis araçlarına bile yol bulunmazken kaos içerisinde kaos yaratmanın bir alemi var mı?

Can Başkanım Sayın Özkan Yalım!

Gelin; “Yaparsa Yalım yapar” inadından vazgeçip belediyeye ödediğimiz vergileri çarçur etmeyin. Hafif raylı sistem sevdasından vazgeçin. Paralarımızı belediyenin yapması gereken temel hizmetlere harcayın.

Şu garip Uşaklımın bir parça yüzü gülsün.