Çok Sayın ve Pek Muhterem Uşak Belediye Başkan Adayları

Evvela hepinize çok selam eder gözlerinizden öperim. Nasılsınız? İnşallah seçim çalışmalarınız iyi gidiyordur.

Allah hepinizin yardımcısı olsun. Yolunuz çetin, işiniz zor. Sonuçta biriniz koltuğa oturacak diğerleri avcunu yalayacak. Kaplumbağa gibi kabuğuna çekilecek, bir dahaki seçime kadar oradan başını çıkarmayacaktır.

Şimdi, yaşça hepinizden büyük olduğum için gazeteci olarak değil de Uşaklı bir ağabeyiniz ve belediyeye vergilerini düzenli ödeyen bir vatandaş olarak sizlerden bazı isteklerim var.

Başta da halen Başkan olduğu için AK Parti Uşak Belediye Başkan Adayı olan Muhterem Sayın Mehmet Çakın Başkanımdan.

Başkanım, sanırım AKM’de düzenlediğiniz 2022 yılı değerlendirme toplantısında size ben sormuştum. (yanımda da çok sevdiğim rahmetli ışıklar içerisinde uyusun can dostum Ali Osman Aşçı vardı)

-       “Başkanım, Siz seçildiğinizden bu yana her yılbaşında halk otobüslerinde 1 Ocak tarihinden itibaren akıllı kart sistemine geçeceğinizi söylemiştiniz. 2023 yılı projeleri arasında akıllı kart sistemi yer almıyor. Niçin?” diye sormuştum.

Sizde bana, yaptığınız araştırmada kart sistemlerinin çok pahalı olduğunu ve firmalarla anlaşamadığınızı, ileride belediye olarak sistemi kendinizin kuracağını falan söylemiştiniz.

Sonra konu gündemden düştü. Unutuldu gitti derken seçimler gelince şıppanadanak yeniden hortladı. Akıllı kart sistemi takılmış bir otobüs fotoğrafı yayınlayarak çok yakında bu sisteme geçeceğinizi duyuruverdiniz.

Evet, size can-ı yürekten katılıyorum. Bu çağda bozuk paralarla uğraşan ve akıllı karta geçmeyen bir iki ilden birisi Uşak’tır. Bu sisteme geçilmesini sonuna kadar savunuyorum. 

Ah be Canım Başkanım. Bu sisteme 2 ay içerisinde geçiliyordu da niçin 5 yıl beklediniz? Otobüs sahipleri ile 65 yaş üzeri ve engelli canlarımızı durmadan kavga ettirdiniz durdunuz.

Uşak’ta bir projenin hayata geçirilmesi için illa ki seçim olması şart mıydı?

Zatı alinizle çeşitli defalar bir araya geldiğimizde Uşak’a yeni bir otogar gerektiğini ve yapıp yapmayacağınızı sorduğumuzda çevre yolunun henüz tamamlanmadığını onun için otogarın gündeminizde olmadığını söylemiştiniz.

Şimdi seçim broşürünüzde büyük bir memnuniyetle otogar projesinin yer aldığını görüyorum. Keşke her ay seçim olsa. O zaman Uşak iki kez daha Uşak olur.

Muhalefetin Adaylarından Muhterem Özkan Yalım Bey!

TBMM’de 3 dönem CHP Uşak milletvekilliği yaptınız. Sanırım bu dönemde Ankara’da kurmuş olduğunuz ilişkilere güvenerek Uşak Belediye Başkanlığı kapsamını aşan projeleri hayata geçirebileceğinizi düşünerek vaatte bulunuyorsunuz.

Ancak, Uşak çevre yolu olmadan her gün 60-70 bin aracın üzerinden geçtiği Ankara-İzmir karayolu üzerinden hafif raylı sistem kurma, jeotermal suyla kent ısıtmak gibi projeler, bana biraz ütopik gibi geliyor.

Ulubey Kanyonlarında sıcak hava balonu uçurmayı de pek gerçekçi bulmuyorum. Ayrıca ve dahi uçursanız da bu projenin turistlere cazip geleceğini sanmıyorum. O balon işinde Uşak her şeyde olduğu gibi çok geç kaldı. Pamukkale, Kapadokya şimdi her yerde balon var.

Bir başka mevzu, ben şahsım adına yüzlerce Dolar verip eşimle dostumla o balona binmem. Yani Uşaklı olarak o balonların bana hiçbir yararı olmayacağına inanıyorum.

Muhalefetin Diğer Adaylarından Kıymetli Muhammet Gür Bey

Sizi kutluyorum. Bana göre Uşak için ivedilikle yapılması gereken şehrin yeniden bir “Master Planı” projesine bir tek sizin seçim broşürünüzde rastladım. Uşak için acil yapılması gereken budur.

Uşak geçmişi 5 bin yıl öncesine uzanan bir yerleşim alanıdır. (Temenothytia) Beş bin yaşındaki bir kentin makyajlarla güzel görünmesi imkânsızdır.

Gelelim sizin de ütopik olan projelerinize:

Uşak Havaalanı’nın uçuşlara açılması, 20 bin kişilik futbol stadı yapılması, 5 yılda 5 bin konut yapılması gibi projeler sizde takdir edersiniz ki belediyenin asli görevleri arasında yer almaz.

Sonuçta biriniz belediye başkanı seçilecek. Şimdiden kutlarım. Ama beni üzen ve bu mektubu yazmama neden olan şey; kusura bakmayın ama Uşak seçmeni olarak bizleri saf yerine koymanızdır.

Şecim kampanyasında Uşak’ı altın şehir haline getiriyorsunuz. Seçim bitince teneke şehir kadar bile kıymetimiz olmuyor.

Bir önceki yazımda değindim. Önce gerçekçi bir belediye bütçesi yapın ve mali dengeyi sağlayın. Hiç birinizin broşüründe bu konuda en ufak bir ibare göremedim.

Gerçekçi, ayakları yere basan bir bütçeniz yoksa bütün o projeleriniz çöptür.

Başınızı ağrıttığım için kusuruma bakmayın. Yaşlılık işte. Bazen çenem düşüyor, ruhum sıkılıyor, çatacak yer arıyorum.

Hepinizi gözlerinizden öper başarılar dilerim ve tekrar selam ederim.