Açılış törenine, Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ertuğrul Ayhan, Atatürkçü Düşünce Derneği Bölge Koordinatörü Arif Güvenir, Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Eczacı Sevinç Soyer Yazgan ve dernek üyeleri katıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Ertuğrul Ayhan, açılış konuşmasında, "Eski şube başkanımız Arif Güvenir zamanında açılan Ödev Evimizi ilerleyen yıllarda daha aktif hale getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ekonomik bunalımın çok olduğu bu zamanlarda kira nedeniyle yerimizi değiştirmek zorunda kaldık. 10 yönetici arkadaşımızın ortaklaşarak kiraladığı bu yerde hizmet vereceğiz. Bize bu konuda yardımcı olan yönetim kurulundaki arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan 'Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları' listesinde 5 isim Uşak'tan

Arif Güvenir ise yaptığı açıklamada, "Ödev Evi Projesi Türkiye'de tektir. Uşak İlkler Şehridir. Ödev Evi de Türkiye'de bir ilktir. 2012’den bu yana devam eden tek bir Ödev Evi var, o da Uşak’ta. Ben yaygınlaştırmak için bunu projeleştirdim. Türkiye genelinde yaygınlaşmasını istedik. Atatürkçüler ve Cumhuriyetçiler asla pes etmez" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şubesi, yeni binası ve Ödev Evi ile bölgeye önemli bir kültürel katkı sunmaya hazır.

Muhabir: Seher ZEYBEK