Bade İşcil, 8 Ağustos 1983 tarihinde İstanbul'da, Bulgaristan ve Romanya göçmeni bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Yeditepe Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü'nden mezun oldu. Oyunculuk kariyerine ilk adımını 2007 yılında Cine5 kanalında yayınlanan "Metropol Cafe" adlı komedi dizisinde attı.

Daha sonra 2009-2011 yılları arasında Show TV ve atv kanallarında yayınlanan "Ezel" dizisinde "Şebnem Sertuna" karakterini canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı. Bu dizinin ardından "Kuzey Güney" dizisinin kadrosuna katıldı.

Özel hayatında ise Mart 2013'te iş adamı Malkoç Sualp ile evlendi ve bu evlilikten Azur adında bir erkek çocukları dünyaya geldi. Ancak çift 2016 yılında ayrıldı.

Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı Miss Turkey birincisi Bingöl’e atandı

2017-2018 yılları arasında yayımlanan "Ufak Tefek Cinayetler" dizisinde "Pelin" karakterini canlandırdı. 2020-2021 yılları arasında ise Netflix platformunda yayınlanan "Aşk 101" dizisinde, İpek Filiz Yazıcı'nın gençliğini canlandıran "Işık" karakterinin yetişkinliğini oynadı.

Son olarak, 9 Mayıs 2022 tarihinde GAİN platformunda yayınlanmaya başlayan ve Duygu Asena'nın aynı adlı romanından uyarlanan "Aslında Özgürsün" adlı dizide "Belgin" karakterine hayat vermektedir.

Bade İşcil, kariyeri boyunca farklı rollerde başarıyla performans sergileyen ve Türk televizyon dünyasında önemli bir yere sahip olan bir oyuncudur.

Kaynak: Bülten