Takvimler 26 Temmuz Cuma gününü gösteriyordu. Saat 15.00 sıralaraydı. Cehennem sıcakları yine ortalığı yakıp kavurmaktaydı.

Uşak’ın ilk modern AVM’si sayılan ve 2003 yılında hizmete giren Karun AVM’nin giriş katında bulunan bir kafe zincirine ait işyerinin kaldırıma doğru imar yasasına aykırı bir şekilde düzenlenen uzantısında oturan ve soğuk bir şeyler içerek serinlemeye çalışan çoğunluğu gençlerin oluşturduğu müşteri kitlesinin gözleri şaşkınlıkla açılmış hayret ve korkuyla önlerindeki manzaraya bakıyor ve ne olup bittiğini anlamaya çalışıyorlardı.

Önlerinde kepçe, baga ve kamyon gibi iş makineleri, çok sayıda Uşak Belediyesi zabıtası, imar yıkım ekipleri ve belediye görevlileri bulunuyordu. Belediye ekibinin başında imardan sorumlu Belediye Başkan yardımcısı Sayın Serpil Keskin ve bir önceki Uşak Belediye Başkan Yardımcısı ve belediyenin deneyimli avukatı Sayın Meral Gülmez Saçar bulunuyordu.

Olay yerine avukatlarıyla Karun AVM’nin sahibi Uşak Belediye eski Başkanı Sayın Erhan Akçay ile meşhur kahve zincirinin bölge müdürü vardı. Daha sonra https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi’nin genç ve acar muhabiri Ece Yıldırım, Sayın Erhan Akçay ile görüşerek bu olayı haberleştirdi. Ece haberinde, telefonla görüştüğü Akçay’ın söylediklerini, kendilerine önceden tebligat yapılmadığı için yıkım operasyonunu gerçekleştiremediklerini, Uşak Belediyesi’nin tebligat yaptıktan sonra kendilerine 30 gün süre vereceğini belirttiğini yazmıştı.

Ece’nin haberinde Sayın Akçay’ın bir ifadesi benim çok dikkatimi çekti. Sayın Akçay, “Atapark civarında yani benim avm’min çevresinde yola kaldırma imara aykırı olarak 40’a yakın işletme var. Onları da yıkacaklar mı? Sadece benim binamdakini yıkarlarsa adaletli olur mu?” diye soruyor.

Salih Kılınç olarak Atapark civarındaki birçok binanın imara aykırı eklenti ve çıkıntılarını yüzlerce kez yazdım. Sadece Atapark civarı değil, Ankara yolu üzerinde aralarında ünlü kebapçılarında bulunduğu onlarca binayı yazdım. Müteahhitlerin tamamına yakını iktidar partisine yakın olduğu için “Oğlum Hurşit, sen söyle sen işit” hesabı eli böğrümde kala kaldım.

Uşak’ta iktidar partisine mensup müteahhit ve kişilerin yaptığı binaların neredeyse tamamına yakınında imar yasasına uygunluk aranmaz. Onlar arabasını dağdan aşırır.

İmar yasalarına uygunluk garibanların yapacağı iki göz odalı evler için aranır. Onlar yaparsa hemen yıkılır. Gariban da düz yolda şaşırır.

Neyse biz dönelim Karun AVM’de işyerinin imara aykırı uzantısının yıkılması olayına. Sayın Akçay’ın söylediği aklıma fena takıldı. Biraz araştırma yaptım. Bu konuda çok enteresan söylentiler var.

Adı üzerinde söylentileri kanıtlamak zor değil, adeta imkansızdır. Yazarsanız, her zaman inkâr edilir ve mahkemeye boylama şansınız çoğalır. Ama aklıma şu deli sorular takılmıyor da değil.

1-    Sayın Akçay’ın belirttiği gibi Atapark civarında imara aykırı olarak eklentisi ve kaldırıma işgali olan 40’a yakın işyeri varken niçin hedef olarak sadece Karun AVM seçildi?

2-    Yıkım ekibinin başında bizzat bulunan yılların İmar Müdürü ve çiçeği burnunda Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Serpil Keskin’in, tebligat yapılmadan yıkım işleminin yapılamayacağını bilmemesi mümkün mü? Gerçekten bilmiyorsa ben bırakın onu başkan yardımcılığını imar müdürlüğünün kapısından bile sokmazdım.

3-    Ekipte bir önceki Uşak Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çakın’ın yardımcısı ve Uşak Belediyesi’nin deneyimli avukatı Sayın Meral Gülmez Saçar’da bulunuyordu. Sayın Saçar gibi tecrübeli bir hukukçunun tebligat yapılmadan yıkım işlemine kalkışacağına beni kimse inandıramaz.

4-    O kadar iş makinesi ve o kadar belediye çalışanı yıkım işlemine geliyor ve yıkım yapmadan kös kös geri dönüyor. Niçin? Tebligat yapılmamış da ondan.

Yaa… Güldürmeyin adamı.

Ben, bu garip olay hakkında çok bilgi sahibi değilim. Ama yine de şeytana uyup bildiklerimi yorumlayayım. Bir kere bu garip olay bana göre, kesinlikle yıkım operasyonu değildir.

Bence; ya bir göz dağıdır ya da Uşak Belediye eski Başkanı Sayın Erhan Akçay ve şimdiki Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım arasında bir hesaplaşmadır. Uşak’ta bu olay haddinden fazla büyümüş, Uşaklılar her yerde bu olayın nedenlerini konuşur ve tartışır olmuştur. Muhtelif rivayetler mevcuttur.

Zaman her olayın en yüce tanığıdır. Alemde hiçbir hakikat gizli kalmaz. Gerçekler,er ya da geç ortaya çıkar. Keşke, sadece garibanların imara aykırı yapıları değil de kim yaparsa yapsın yasa dışı olan tüm yapılar yıkılsa da yasalara uyanlar da enayi damgası yemekten kurtulsa.

Bunca yıllık yaşamışlığım ve gazetecilik deneyimim ban gösterdi ki;

“Düzen değişse de……….. değişmiyor.”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-karun-avm-yikimdan-dondu