Okullarla birlikte sağlık sorunları da başladı Okullarla birlikte sağlık sorunları da başladı

Prof. Dr. Özlenen Özkan: Tıp Alanında Öncü ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü

1978 yılında Antalya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Özlenen Özkan, lisans eğitimini Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, aynı üniversitede Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda 2004-2008 yılları arasında tıpta uzmanlık eğitimi aldı.

Kariyerinde önemli başarılara imza atan Özkan, 2010 yılında Akdeniz Üniversitesi'nde Doçent, 2018 yılında ise Profesör unvanını kazandı. 2010 yılından itibaren Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini sürdüren Özkan, Türkiye'nin ilk çift kol nakli (2010), Dünya'nın ilk kadavra vericili uterus nakli (2011) ve Türkiye'nin ilk yüz nakli (2012) gibi çığır açan cerrahi işlemlerde kilit rol oynamıştır.

Prof. Dr. Özkan, iyi derecede İngilizce bilmektedir ve evli olup iki çocuk sahibidir. 14 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmış, 16 Ağustos 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile bu görevine devam etmektedir. Bilim ve eğitimdeki öncü rolü, Akdeniz Üniversitesi'nin ulusal ve uluslararası alanda daha da güçlenmesine katkı sağlamaktadır.

Kaynak: Bülten