AKP Ankara Beypazarı Belediye Başkan Adayı Tuncer Kaplan'ın Hayatı ve Kariyeri

AKP'nın Beypazarı Belediye Başkan Adayı: Tuncer Kaplan

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. AKP Ankara Beypazarı Belediye Başkanı adayı olarak belirlenen isim ise Tuncer Kaplan oldu. İşte Tuncer Kaplan'ın hayatı ve kariyeri:

Tuncer Kaplan Kimdir?

Tuncer Kaplan, 1968 yılında Beypazarı Tacettin Köyü'nde dünyaya gelmiştir. İlk, orta ve lise eğitimini Beypazarı'nda tamamlamış olan Kaplan, Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olmuş ve halen Ankara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.

Siyasi Kariyeri

1993 yılında siyasete adım atan Tuncer Kaplan, Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ve İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1998 yılında Fazilet Partisi İlçe teşkilatında kurucu olarak yer almış ve teşkilatının Başkanlık görevini üstlenmiştir. AKP Ankara İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Belediye Meclis Üyeliği görevlerini yürüttükten sonra, 2006 yılında AKP ilçe başkanı seçilmiştir.

2014 yerel seçimlerinde AKP Beypazarı Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Tuncer Kaplan, %52 oy alarak Beypazarı Belediye Başkanı seçilmiştir.

Özel Sektör ve Kamu Deneyimi

Tuncer Kaplan, özel sektörde 10 yıl boyunca Genel Koordinatörlük görevini üstlenmiş, ardından 2009-2014 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi BELSO A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığı yapmıştır.

Aile Hayatı ve Dil Bilgisi

Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı Cumhurbaşkanlığı Tarafından 4 Bakanlığa Yeni Bakan Yardımcıları Atandı

Evli ve iki çocuk babası olan Tuncer Kaplan, aynı zamanda İngilizce ve Fransızca dillerini bilmektedir.

Kaynak: HABER MERKEZİ