Kongre, Uşak'ın siyasi arenasında önemli bir dönüm noktası olarak görüldü ve 4 adayın yarıştığı rekabet dolu bir atmosferde geçti. Kongre, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi ve 600 delegenin oy kullandığı bir platform oldu. İl Başkanlığı için yarışan adaylar arasında İbrahim Orman, Bekir Akağaç, Ümit Arslan ve Tacettin Tacettinoğlu bulunuyordu.

Uşak’ta şarkılar patili dostlar için söylendi Uşak’ta şarkılar patili dostlar için söylendi

Ancak, Ümit Arslan'ın son güne kadar adaylığının onaylanmasının ardından kongrede aldığı en fazla oy ile il başkanı seçilmesi dikkat çekti. Ümit Arslan, Ülkü Ocakları eski İl Başkanlarından biri olarak tanınmış ve MHP camiasında önemli bir isim olarak kabul edilmiştir. Yeni dönemin başkanı olan Ümit Arslan'ın asil yönetim kurulu listesinde de çeşitli isimler bulunuyor. Bu isimler, partinin Uşak İl Başkanlığı görevinde Ümit Arslan'a eşlik edecek isimler olarak görülüyor. Bu isimler, Selahattin Köse, Savaş Eroğlu, Sırrı Polat, Mehmet Alev, Şaban Yılmaz, Mehmet Ali Aktaş, Hasan Aydoğan, Yusuf Orel, Pınar Berna Öntuğ, Mehtap Akın, Şerif Keskin, Zeki Özdemir, Haydar Özsezer, Yaşar Erdem, Ahmet Yalçın Yıldırım, Aykut Eroğlu, İsa Korkmaz, Esat Çakı, Tülay Seval ve Bekir Çınar.

Disiplin kurulunda; Mustafa Raşit Yılancı, Oğuz Çakmak, Muhammet Aslan, Hakan Yıldırım, İncilay Tuna, Hakkı Ünal ve Elif Şeyda Enes.
Üst kurul delegeleri ise; Ümit Arslan, Emine Bulut, Kadir Şahin, Mustafa Balta ve Akif Cıngıl oldu.
Kongrenin Divan Başkanlığı, 14 Mayıs seçimlerinde Milletvekili adayı olduğu için istifa eden eski İl Başkanı Ayhan Kınden tarafından yapıldı.
 

Muhabir: Seher ZEYBEK