Alkol aldıktan sonra sabah kalktığınızda baş ağrısı ve mide bulantısıyla karşılaşıyorsanız, aşağıdaki yöntemleri deneyerek rahatlamanız mümkün

Uşak’ta 2. Sürdürülebilir Nefroloji Sempozyumu Uşak’ta 2. Sürdürülebilir Nefroloji Sempozyumu
  1. Ayran ve Maden Suyu Karışımı: Alkol alındıktan sonra sabah saatlerinde baş dönmesini ve sersemliği azaltmak için ayran ve maden suyunu karıştırarak içebilirsiniz. Soda ve ayran, mide bulantısını hafifletecek ve iyon dengenizi düzeltecektir.

  2. Sedergine veya Alka Seltzer: Suda eritilerek içilen Sedergine veya Alka Seltzer, alkolün yarattığı etkileri ortadan kaldırarak kendinize gelmenize yardımcı olabilir. Ancak kullanımında dikkatli olunmalı, aşırı tüketim mide kanamasına neden olabilir.

  3. Türk Kahvesi ve Limon: Mide bulantısıyla başa çıkmak için bir kaşık Türk kahvesinin üzerine limon sıkıp yutabilirsiniz. Bu yöntem, etkisini kısa sürede göstererek rahatlamanıza yardımcı olabilir.

  4. Su: Alkol tüketimi sonrasında vücut su kaybettiği için, baş ağrıları ve halsizlik yaşanabilir. Alkol aldıktan sonra bol miktarda su içmek, vücuttaki su kaybını telafi eder ve sabah kalktığınızda rahatlamaya yardımcı olabilir.

Unutmayın ki en etkili yöntem, alkol tüketimini azaltmaktır. Sağlıklı bir şekilde içmek ve içerken su tüketmek, bu tür sorunları yaşamanızı önleyebilir.

Editör: Seher ZEYBEK