Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada

Kenan Yıldız, 4 Mayıs 2005'te Almanya'nın Regensburg şehrinde dünyaya gelmiştir. Türk profesyonel futbolcu, orta saha pozisyonunda oynamakta olup İtalya Serie A ekiplerinden Juventus forması giymektedir. Aynı zamanda Türkiye'yi milli takımda da temsil etmektedir.

Kenan Yıldız, futbol kariyerine doğmuş olduğu şehrin takımı olan Jahn Regensburg'un akademisinde başlamıştır. Burada iki yıl boyunca altyapıda oynadıktan sonra Bayern Münih ile anlaşmıştır.

Bayern Münih'in altyapısına henüz 7 yaşında dahil olan Kenan Yıldız, burada alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yapmıştır.  Bayern Münih 19 Yaş Altı takımına kadar yükselmiştir. Altyapıda toplam 20 maça çıkarak 6 gol ve 8 asistlik inanılmaz bir performans sergilemiştir. Ancak, Bayern Münih ile olan sözleşmesi Temmuz 2022'de bitmiş ve yeni bir sözleşme gerçekleşmemiştir.

KENAN YILDIZ NERELİ?

Kenan Yıldız Almanya doğumludur ancak, kökenleri Türkiye'ye dayanmaktadır. futbolcunun annesi Alman, Afyonkarahisar'lıdır.

KENAN YILDIZ HANGİ TAKIMDA OYNUYOR?

Kenan Yıldız, 12 Temmuz 2022'de Juventus ile 3 yıllık sözleşme imzalamıştır. Genç futbolcu, şimdi İtalya Serie A'da kariyerinde ilerleme sağlamaktadır.

Hem kulüp hem de millî takım düzeyinde başarıya ulaşmanın peşinde emin adımlarla ilerlemektedir.

Kaynak: Haber Merkezi