Kocaeli'nin Derince ilçesinde 1969 yılında dünyaya gelen Tahir Büyükakın, eğitim hayatına Derince Turgut Reis İlkokulu ile başladı. İzmit İmam Hatip Lisesi ve İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nin ardından 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Akademik kariyerine 1993 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak başlayan Büyükakın, 1995 ve 2001 yılları arasında İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı.

2002 yılında Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü İktisat Politikası Anabilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak atanarak akademik kariyerine devam etti. 2007 yılında bölüm başkan yardımcılığı görevine getirildi ve 'Makro İktisat' bilim alanında yaptığı çalışmalar sonucunda 2013 yılında doçent unvanını aldı.

Büyükakın, 2005-2007 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde danışman olarak görev aldı. Bu dönemde Büyükşehir Belediyesi ve Su Kanal İdaresi'nin Stratejik Planını hazırladı. 2007 yılında Genel Sekreter Yardımcısı, 2014 yılında Genel Sekreter olarak görev aldı. 2017 yılında Bilecik Valiliği'ne atanana kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde görevine devam etti.

CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı: CHP Genel Başkanı Özel, İzmir'de Cami Temel Atma Törenine Katıldı:

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Tahir Büyükakın, iyi derecede İngilizce bilmektedir ve evli biri olup 3 çocuk babasıdır. Başarılı kariyeri ve liderlik yetenekleriyle dikkat çeken Büyükakın, tekrar AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenmiştir.

Kaynak: HABER MERKEZİ