Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın ölümü, Türkiye'yi yasa boğdu. 74 yaşında vefat eden Okuyan, geçirdiği iç kanama nedeniyle yoğun bakıma alınmış ve entübe edilmişti.

Yaşar Okuyan, 1949 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun olan Okuyan, 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar birçok görevde bulundu. 1973 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel İdare Kurulu üyeliği yapan Okuyan, 1977 yılında MHP Genel Sekreter Yardımcısı oldu.

12 Eylül sonrasında yasaklı olduğu yılların ardından 1987 yılında siyasete dönen Yaşar Okuyan, Anavatan Partisi'nde 2002 yılına kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliği, genel başkan yardımcılığı ve genel sekreterlik gibi önemli görevlerde bulundu.

Parlamentoda 19. ve 20. Dönem Yalova Milletvekili olarak görev yapan Okuyan, Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki 57. Hükümet'te yaklaşık üç buçuk yıl boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini üstlendi.

Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak Beyin ölümü gerçekleşen şahsın organları 4 hastaya umut olacak

2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi'nin adını Hür Parti olarak değiştiren Okuyan, partinin genel başkanlığını üstlenerek siyasi kariyerine devam etti. Ayrıca, Başkent Üniversitesi'nde "Emeklilik ve Sigorta Sistemleri" üzerine ders veren Yaşar Okuyan, evli ve üç kız babasıydı.

Türk siyasetinin deneyimli isimlerinden biri olan Yaşar Okuyan'ın ölümü, sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu.a

Kaynak: HABER MERKEZİ