1965 yılında Adana'da doğan Jülide Kural, Türk tiyatro ve televizyon dünyasında önemli bir yer edinmiştir. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümleri'nden mezun olan sanatçı, eğitimine Almanya'da da devam etmiştir.

Kariyerine AST, Dostlar Tiyatrosu, Kent Oyuncuları ve Tiyatro Stüdyosu gibi önemli topluluklarda oyunculuk yaparak başlayan Jülide Kural, tiyatro sahnelerindeki başarısıyla adını duyurdu. Özellikle Süper Baba dizisinde canlandırdığı karakterle televizyon izleyicisinin sevgisini kazanan Kural, bu diziyle geniş kitlelere ulaştı.

2002 - 2003 yılları arasında kendi kurduğu Ateş Tiyatrosu'nda "Frida Yaşasın Hayat" projesini başarıyla sergileyen Jülide Kural, tiyatro sanatına ve sahne performanslarına olan katkılarıyla da tanınır.

2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

Jülide Kural, sanat hayatına devam ederken, Türkiye'nin önemli tiyatro ve televizyon oyuncularından biri olarak kabul edilmektedir.

Kaynak: Bülten