1994 yılında Antalya'da dünyaya gelen Yusuf Can Zeybek, Türk güreşinin başarılı isimleri arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Antalya Büyükşehir Belediyespor'un güreşçisi olan Zeybek, kariyerine büyük bir ivmeyle başarılarla dolu bir şekilde devam etmektedir.

2013 yılında Azerbaycan’da düzenlenen Uluslararası Baku Gençler Serbest Güreş Turnuvası'nda Türk Milli Takımı formasını giyerek adını duyuran Yusuf Can Zeybek, 96 kiloda şampiyonluk elde etmiştir. Aynı başarıyı Bulgaristan'ın Varna kentinde de göstererek güreş dünyasında dikkatleri üzerine çekmiştir.

2021 yılında başpehlivanlık unvanına yükselen Zeybek, bu unvana layık görüldüğü ilk yıl olan 2021'de toplam 18 güreşte mücadele etmiş ve 2 ikincilik elde etmiştir. 662. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık unvanını kazanan Zeybek, bu başarıyla Türk güreş tarihinde adını altın harflerle yazdırmıştır.

2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu 2024 Miss&Mr Model of Turkey in birincisi Uşaklı güzel Begüm oldu

2022 yılında ise başarılı performansını sürdüren Yusuf Can Zeybek, 23. Kumluca Yağlı Güreşlerinde, 4. Finike Yağlı Güreşlerinde, 24. Feslikan Yağlı Güreşlerinde, 62. Kurtdereli Yağlı Güreşlerinde ve 48. Taşköprü Yağlı Güreşlerinde şampiyonluklar elde etmiştir.

Yusuf Can Zeybek, güreş kariyerindeki bu başarılarla Türk sporuna önemli katkılar sağlamaya devam etmektedir.

Kaynak: Bülten