Yeşil Sivaslı Gazetesi internet Haber Sitesine başından geçenleri anlatan öğrenci kızlar, bu kabuslarının sona ermesi için kendini “Polis Fatih” olarak tanıtıp sırra kadem basan bu kişinin bulunmasını ve kabuslarının sona ermesini istiyorlar.

Uşak Üniversitesi ’ne bir kilometre uzaklıkta 2017 yılında 14 katlı olarak inşa edilen 2822 öğrenci kapasiteli Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrencilerin anlattığına göre olaylar şöyle gelişti:

“Yurtta kalan yaklaşık 800 kız öğrencinin dışarıda gittikleri kafeterya restoran gibi yerlerde kızlarla iletişim kurup güvenlerini kazanmaya çalışan ve kendini “Polis Fatih” olarak tanıtan esrarengiz bir kişide gözükmeye başladı.

Sahte polis Fatih, kızlara başları sıkıştığında ve bir sorunları olduğunda onlara yardımcı olmak istediğini belirterek öğrencilerin güvenini kazandı. Yeni bir WhatsApp grubu kurarak Yaklaşık 800 kız öğrencinin telefon numarasını kayıt etti.

Sahte polis Fatih, kızların numarasını aldıktan sonra bir anda ortadan yok oldu.”

Telefon numaraları tanımadıkları bir kişi tarafından ele geçirilen kızlar, kendini polis olarak tanıtan Fatih adlı şahsın bir an önce bulunmasını istediklerini belirttiler.

Öğrenciler; “Numaralarımızın ne amaçla kullanılacağını bilemiyoruz. Başımıza kötü bir şey gelmeden bu sahte polisin bulunmasını istiyoruz” ifadesini kullandılar.

Latfehanım1

Aynı yurtta kalan bir kız öğrenciye de cinsel saldırı olmuştu

Haziran ayında Kurban Bayramının ilk gününde Latife Hanım kız Yurdu’nda kalan bir kız öğrenciye de cinsel amaçlı bir saldırı gerçekleştirilmişti.

Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu’ndan petrol ofisine ihtiyaçlarını almak için giden bir kız öğrenciyi M.U. isimli şahıs, kimyasal bir madde döktüğü bezle bayıltmaya çalıştı. Edinilen bilgilere göre, kullandığı madde antifriz ve alkol karışımı olduğu için bayılmayan öğrenciyi zorla çalılıklara sürükledi ve tecavüz etmeye çalıştı. Ancak kız öğrencinin direnmesi ve çığlık atması sonucu şahıs korkarak kaçtı. Olayın ardından kız öğrencinin suratında kullanılan kimyasal madde karışımı yüzünden 2. Derece yanık oluştu. Kabin memurluğu okuyan kızın suratında kalıcı hasar meydana geldiği öğrenildi.

Uşak'ta bu hafta hava nasıl olacak? Uşak'ta bu hafta hava nasıl olacak?

Şikayet üzerine araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, saatler süren mobese ve kamera kayıtları incelemelerinin ardından şahsın kimliğini tespit etti. Ardından elde edilen bulgular, bir yıl önce S.G. isimli bir kız öğrenciye yapılan faili meçhul cinsel saldırı olayına ışık tuttu. Uşak Üniversitesi öğrencisi olduğu öğrenilen S.G. isimli şahıs 3 Kasım 2023 tarihinde benzer şekilde üniversite civarında kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından tecavüze uğradı. DNA kodu eşleşmesinden ve HTS kayıtlarından 2 olaydaki şahsın da aynı kişi olduğu belirlendi. M.U.’nun tekrar açılan S.G. dosyasından 19 yıl hapis cezası aldığı öğrenildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ