Murat Yıldırım, 1979 yılında Konya'da doğmuş Türk oyuncu ve sunucudur. Ailesi aslen Mardinlidir ve babasının öğretmenlik görevi nedeniyle Konya'da dünyaya gelmiştir. Yıldırım, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Makine Mühendisliği bölümünden sekizinci senesinde mezun olmuştur.

Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada Sosyal medya fenomeni Hülya Mizgin ortalığı birbirine kattı; o anlar kamerada

Tiyatro ve müziğe olan ilgisi, Yıldız Teknik Üniversitesi Oyuncuları'na katılmasıyla başlamış ve burada üç yıl amatör tiyatro çalışmaları yapmıştır. Televizyon kariyerine 2003 yılında "Ölümsüz Aşk" dizisinde küçük bir rol alarak adım atan Yıldırım, 2004 yılında "Bütün Çocuklarım" dizisinde "Mesut" karakterini canlandırdı.

2006 yılında "Fırtına" dizisinde başrol oynayarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı. Aynı yıl, sinemada da ilk başrol deneyimini "Araf" filmiyle yaşamış ve Altın Portakal ödülüne aday gösterilmiştir. "Asi" dizisinde Tuba Büyüküstün ile birlikte "Demir" karakterini canlandırarak ününü pekiştirmiştir. 2009 yılında "Aşk ve Ceza" dizisinde başrol oynamıştır.

2012 yılında "Suskunlar" dizisinde Ecevit karakteriyle izleyici karşısına çıkmıştır. Bu dizi, çocukluk travmaları yaşayan dört çocuğun büyüyüp intikam almak için bir araya gelmelerini konu alır.

Özel Hayatı

Murat Yıldırım, 20 Haziran 2008'de "Fırtına" dizisinin setinde tanıştığı Burçin Terzioğlu ile evlenmiş, 30 Haziran 2014'te boşanmıştır. 2016 yılında Londra'da tanıştığı Faslı oyuncu İmane Elbani ile sade bir törenle evlenmiştir. Düğün hediyesi olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir Kuran gönderilmiştir.

2015 yılında uyuşturucu kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası almış, ancak ceza ertelenmiştir. Murat Yıldırım, 2017 yılından itibaren "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasını sunmaya başlamıştır.

Murat Yıldırım, Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yer edinmiş, yeteneği ve kariyeriyle dikkat çekmiştir.

Kaynak: bülten